Vinaixa recupera la biblioteca Màrius Torres després de 6 anys tancada al públic

09/02/2022

L’equipament s’ha traslladat al Centre Cívic i s’ha adaptat als requeriments del Departament de Cultura de la Generalitat

La biblioteca Màrius Torres de Vinaixa és la segona de la demarcació que va entrar a la xarxa de biblioteques públiques. Va obrir portes per primera vegada l’any 1983. Al 2016, però, 33 anys després, va haver de tancar portes al NO complir els requeriments del departament de Cultura pel que fa a qüestions digitals i tecnològiques. Ara, un acord entre la Generalitat, l’ajuntament i la Diputació de Lleida han fet possible la reobertura de l’equipament.

Amb una inversió de prop de 50.000 euros, la biblioteca s’ha traslladat a la primera planta de l’edifici del Centre Cívic Cal Blanco. En una superfície de 119 metres quadrats, les obres de millora han consistit en l’adequació de l’accés a l’equipament, una nova il·luminació i la renovació del mobiliari i maquinària informàtica.

La biblioteca compta amb una col·lecció total de 2.000 documents i obre al públic 23 hores setmanals en horari de tarda a excepció dels dimecres, que ho fa durant el matí.

Alba Mor