Cérvoles Celler guanya el premi Innovació de la guia "Viure el Vi"

15/01/2024

S'atorga per la gestió sostenible de les parcel·les orgàniques d'aquest celler

AGRICULTURA I RAMADERIA
La Pobla de Cérvoles
La guia "Viure del Vi" ha distigit Cérvoles Celler de la Pobla de Cérvoles, pertanyent al grup Tomàs Cusiné i a la DO Costers del Segre, amb el premi Innovació en el certamen 11+1 Magníficos 2024.
El guardó, que recollirà Tomàs Cusiné dilluns vinent 29 de gener a Madrid, s'atorga per la gestió sostenible de les parcel·les orgàniques d'aquest celler, replantades amb varietats mediterrànies com el raïm macabeu o la garnatxa negra, pel treball de recuperació de varietats ancestrals com la trobat, també l'adaptació al canvi climàtic, la recerca de recursos hídrics per poder garantir la qualitat dels vins i la lluita contra la desforestació dels boscos de la seva propietat.
Cal destacar que Cérvoles Celler es va fundar el 1997 i és el primer projecte de viticultura de muntanya de Catalunya. Situada a 700-750 metres d'altitud, actualment s'estén per unes cinquanta-cinc hectàrees de vinya distribuïdes per dotze parcel·les, amb ceps principalment de garnatxa negra, ull de llebre, sirà, cabernet sauvignon, merlot, macabeu i chardonnay.

Foto: Cérvoles Celler (Facebook)
SEGRE