Desenes d'esmorzars al Sometent de l'Espluga Calba
05/02/2024
Conclou amb èxit una trobada en el marc de la festa major d'hivern
SOCIETAT
Espluga Calba
Desenes de persones van participar el cap de setmana passat al Sometent, el tradicional esmorzar dels pagesos que s'organitza cada any per la Festa Mahor d'Hivern dedicada a Sant Blai.
El sometent té l’arengada com a aliment principal. Es fregeix amb farina, all i julivert, i posteriorment els cuiners hi afegeixen altres ingredients per donar-li el seu toc més personal. Els agricultors i les seues famílies solien reunir-se antigament al camp per menjar aquest esmorzar abans de posar-se a treballar i suportar millor el fred.
Foto: Ajuntament de l'Espluga Calba (Instagram)
El sometent té l’arengada com a aliment principal. Es fregeix amb farina, all i julivert, i posteriorment els cuiners hi afegeixen altres ingredients per donar-li el seu toc més personal. Els agricultors i les seues famílies solien reunir-se antigament al camp per menjar aquest esmorzar abans de posar-se a treballar i suportar millor el fred.
Era freqüent acompanyar-lo amb molt de pa per augmentar el número de comensals. El sometent és un acte que es va introduir a la festa major d’hivern del municipi als anys noranta per part del llavors alcalde Salvador Amat.
Infolleida