El celler Tomàs Cusiné comença la verema 2022
24/08/2022
La verema ha començat 10 dies abans i això provocarà la pèrdua d’entre un 20 i un 30% de collita
AGRICULTURA I RAMADERIASOCIETAT
El Vilosell
El celler de Tomàs Cusiné ja ha començat la temporada de Verema 2022. Tot i que el raïm és de molt bona qualitat enguany s'ha avançat la seva collita 10 dies aproximadament per la sequera i les onades de calor, fets que causaran entre un 20 i un 30% menys de producció.
Per créixer, el raïm necessita un canvi de temperatura del dia a la nit, per això s'estan començant a cultivar les vinyes a més alçada.
La previsió pels anys vinents és la mateixa, per això els cellers es plategen canviar el concepte de la viticultura que estaven fent fins ara, i en vinyes de secà utilitzar recs de suport per assegurar la regularitat de les collites i la supervivència de la planta.
Per créixer, el raïm necessita un canvi de temperatura del dia a la nit, per això s'estan començant a cultivar les vinyes a més alçada.
La previsió pels anys vinents és la mateixa, per això els cellers es plategen canviar el concepte de la viticultura que estaven fent fins ara, i en vinyes de secà utilitzar recs de suport per assegurar la regularitat de les collites i la supervivència de la planta.
Karen Alfonso Vidal