La Cooperativa Tres Cadires obre una nova etapa amb la segona producció del vi de nous
Tres joves socis de diferents pobles de Catalunya integren la Cooperativa Tres Cadires, que té la seu a Arbeca i que es dedica a l’elaboració del vi de nous. D’aqui ve el seu nom, però, a més, el projecte que han impulsat també se sustenta en tres pilars bàsics: el cooperativisme, el territori i la tradició.
Tres joves (l'Anna Maria Capdevila, l'Andreu Culleré i el Quim Pérez) són els socis de la Cooperativa Tres Cadires, que van crear l’abril de l’any passat amb l'objectiu de produir i comercialitzar un licor tradicional, el vi de nous.
A través d’una campanya de micromecenatge, van assolir el finançament necessari per tirar endavant el projecte i actualment, després d’haver-ne venut ja 1400 botelles, estan enllestint la segona producció de la beguda amb l’objectiu consolidar-se.
Gràcies a l’èxit que ha tingut la iniciativa, han augmentat la producció i han estès la seva xarxa de comercialització i distribució. Aquest licor suau i dolç es pot trobar en fires, agrogotigues i restaurants de la zona.
Tres són els integrants de la cooperativa, però també són els valors principals en què es basa el seu projecte i el seu producte: el cooperativisme, entès com a treball cooperatiu, és a dir, de generar comunitat; el territori, usant productes de proximitat i potenciant els productors primaris; i la tradició, recuperant aquest antic licor que havia caigut una mica en l’oblit.