La Cooperativa Tres Cadires obre una nova etapa amb la segona producció del vi de nous

20/03/2017

Tres joves socis de diferents pobles de Catalunya integren la Cooperativa Tres Cadires, que té la seu a Arbeca i que es dedica a l’elaboració del vi de nous. D’aqui ve el seu nom, però, a més, el projecte que han impulsat també se sustenta en tres pilars bàsics: el cooperativisme, el territori i la tradició.

SOCIETAT
Arbeca

Tres joves (l'Anna Maria Capdevila, l'Andreu Culleré i el Quim Pérez) són els socis de la Cooperativa Tres Cadires, que van crear l’abril de l’any passat amb l'objectiu de produir i comercialitzar un licor tradicional, el vi de nous.

A través d’una campanya de micromecenatge, van assolir el finançament necessari per tirar endavant el projecte i actualment, després d’haver-ne venut ja 1400 botelles, estan enllestint la segona producció de la beguda amb l’objectiu consolidar-se.

 

Gràcies a l’èxit que ha tingut la iniciativa, han augmentat la producció i han estès la seva xarxa de comercialització i distribució. Aquest licor suau i dolç es pot trobar en fires, agrogotigues i restaurants de la zona.

 

Tres són els integrants de la cooperativa, però també són els valors principals en què es basa el seu projecte i el seu producte: el cooperativisme, entès com a treball cooperatiu, és a dir, de generar comunitat; el territori, usant productes de proximitat i potenciant els productors primaris; i la tradició, recuperant aquest antic licor que havia caigut una mica en l’oblit.

Mariona Rebull i Martí