Oli i tòfona tornen a unir-se en la sisena Mostra gastronòmica de Bellaguarda
14/02/2025
Tindrà lloc el dia 23 de febrer, amb estands gastronòmics, demostracions de gossos tofonaires, mercat d’artesania, tasts i música
AGRICULTURA I RAMADERIASOCIETAT
Bellaguarda
La sisena Mostra Gastronòmica de l’Oli i la Tòfona, que tindrà lloc a Bellaguarda el 23 de febrer, arrencaràa les 8.00 hores, amb un esmorzar a la Cooperativa, i seguirà amb visites a les mateixes instal·lacions, a partir de les 10.00 hores, a l’Espai mercat, on durant tot el matí restaran oberts una quinzena d’estands de productes de proximitat i gastronomia, amb l’oli i la tòfona com a protagonistes.
Un dels grans atractius, com cada any, serà el de la demostració de gossos tofonaires, a càrrec dels productors de tòfona de Bellaguarda, que tindrà lloc, a partir de les 11.00 hores, a la partida Capdevila. De forma paral·lela, a les 11.00 hores, hi haurà un tast d’oli, a càrrec del tastador del Panell de Tast Oficial d’Olis Verges d’Oliva de Catalunya, Marcel Vidal, a l’Espai Cuina, situat a l’obrador agroalimentari compartit Garrigues Altes; seguit d’un showcooking de l’oli i la tòfona, a càrrec del restaurant Saroa.
Un dels grans atractius, com cada any, serà el de la demostració de gossos tofonaires, a càrrec dels productors de tòfona de Bellaguarda, que tindrà lloc, a partir de les 11.00 hores, a la partida Capdevila. De forma paral·lela, a les 11.00 hores, hi haurà un tast d’oli, a càrrec del tastador del Panell de Tast Oficial d’Olis Verges d’Oliva de Catalunya, Marcel Vidal, a l’Espai Cuina, situat a l’obrador agroalimentari compartit Garrigues Altes; seguit d’un showcooking de l’oli i la tòfona, a càrrec del restaurant Saroa.
Per als més petits s’han programat activitats a la sala polivalent, amb concurs de dibuixos i tallers, mentre que a l’exterior —al costat de la sala polivalent—, hi haurà un mercat d’artesanies i food trucks, amb degustacions de cuina de proximitat, a càrrec de l’Associació Coto de Caça Sant Març, i una degustació de pinxos, a càrrec de l’Associació de Joves, ‘No ho sap ningú’. Tot plegat amb un vermut musical, a partir de les 13.00 hores, amb Lídia i Julio.
Finalment, s’ofereix la possibilitat que els visitants gaudeixin d’un menú gastronòmic al Bar Cal Ros, amb reserva prèvia. L’organització espera igualar o superar la xifra de 7.000 visitants de la passada edició.
InfoLleida