Presentació institucional dels IV Premis Lladonosa a Barcelona

14/02/2024

La Generalitat dóna suport a una nova edició del ‘masterxef’ dels alumnes

CULTURA
Les Borges Blanques

La seu del departament d'Acció Climàtica a Barcelona va acollir ahir la quarta edició dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, el concurs patrocinat per l'ajuntament de les Borges Blanques i apadrinat pels coneguts germans Torres, xefs de Cocina Hermanos Torres (Barcelona, tres Estrellas Michelín), que novament tria aquest any el millor estudiant de cuina i sala de Catalunya.

El director general del Departament d’Acció Climàtica, Joan Godia, juntament amb l'alcalde de Les Borges Blanques, Josep Ramon Farran, com portaveu de la Capital de l’Oli van destacar l’alt nivell d’una iniciativa que arriba a la seva quarta edició i que ens ajuda a donar visibilitat a la qualitat dels nostres productes.

“La cuina, ara, es televisa, es llegeix, es consumeix com a objecte d’oci o producte turístic, però la gent, de cada vegada, cuinem menys. Cuinem, en general, tant poc que els records familiars hi tenen, massa sovint, menys cabuda. Cuinem tant poc que allò que mengem està desprovist de memòria perquè n’hem extirpat les components culturals, ecològiques, econòmiques i socials. Cuinem tant poc que estem oblidant per què la cuina tradicional ha sigut útil a tantes generacions”, va dir Farran.

El ‘alma mater’ dels Premis, Josep Lladonosa, als seus 85 anys, va voler tamber ser a l’acte de presentació agraint el suport d'institucions i patrocinadors. “La cuina és coneixement, i aquests premis serveixen d'estímul als nous cuiners per seguir millorant i aprenent a la recerca de l'excel·lència”, va expressar.

Foto: Ajuntament de les Borges Blanques (Facebook)

Infolleida