Rècords de participació de Benvinguts a Pagès La Festa
Aconsegueix més de 36.000 visitants en un cap de setmana a Catalunya
Aquest cap de setmana, tot Catalunya s’ha vestit de pagès, gràcies a la gran festa de la pagesia catalana: Benvinguts a Pagès La Festa. Més de 36.000 persones han passat per les visites gratuïtes que s’organitzaven a les més de 100 explotacions agroalimentàries d’arreu de Catalunya per descobrir l’origen dels productes que es consumeixen cada dia, conèixer la feina dels pagesos i veure de primera mà la importància del sector primari al nostre país.
A més a més, tots aquests participants han pogut complementar la seva experiència amb tastos de productes que oferien les pròpies explotacions, i l’oferta turística de 115 allotjaments de turisme rural, 220 restaurants i 65 activitats complementàries. També han pogut conèixer la tasca de 5 elaboradors alimentaris i petits artesans, empreses que no disposen d’una explotació agrària pròpia però que contribueixen a enaltir el conjunt d’empreses agroalimentàries catalanes, comprant la matèria primera per elaborar els seus productes a explotacions locals.
Aquesta 8ª edició tanca amb unes xifres rècord: el pas de més de 36.000 persones. “L’agroalimentari és el primer sector econòmic del país, és vital i estratègic, i Benvinguts a Pagès s’ha consolidat com una iniciativa pionera per acostar el sector agrícola a la ciutadana”, considera Ramon Sentmartí, director de PRODECA. Des del 2016, que s’organitza Benvinguts a Pagès La Festa, s’han acollit més de 166.000 visitants. “Al llarg dels anys, Benvinguts a Pagès La Festa s’ha constituït com un projecte essencial per la dinamització turística dels territoris rurals catalans, i impulsa un tipus de turisme sostenible, respectuós amb el medi ambient, socialment just, i territorialment equilibrat i innovador”, destaca Patrick Torrent, director executiu de l'Agència Catalana de Turisme.