Ampliació provisional de l'abocador comarcal de les Borges Blanques

02/12/2016

Finalment s’ha arribat a un acord amb la Generalitat per gestionar els residus de les Garrigues. Els residus de les Garrigues aniran a parar al Pla d’Urgell un cop s’hi hagi construït una planta de triatge. Mentrestant, s’ampliarà l’abocador comarcal de les Borges Blanques, amb una inversió de 800.000€ per part de l’Agència Catalana de Residus

El consell d’alcaldes de les Garrigues i la Generalitat han arribat a un acord sobre el futur de l’abocador comarcal. L’acord preveu que els residus de les Garrigues vagin a parar a Castellnou de Seana un cop s’hi hagi construït la planta de separació de brossa. Mentrestant, l’Agència Catalana de Residus invertirà 800.000€ per ampliar l’abocador de les Borges Blanques. A més, les Garrigues haurà de millorar molt l’índex de reciclatge actual i arribar al 50% abans del 2020, tal com demanarà la Generalitat i la Unió Europea.

 

Per la seva part, alcaldes d’Esquerra Republicana aposten pel porta a porta per augmentar la recollida selectiva a les Garrigues, que és la segona comarca catalana que menys recicla.

Mariona Rebull i Martí