Arriba a les Borges aquest cap de setmana ‘Bots pel canvi’, un espectacle musical fet amb pilotes de bàsquet

06/05/2021

També tindrà lloc una obra de teatre que encarna les figures de Francesc Cambó i Lluís Companys

Aquest cap de setmana arriben al Pavelló de l’Oli de les Borges dues propostes culturals que aproparan la música i el teatre a la capital de les garrigues. D’una banda, aquest dissabte es durà a terme l’espectacle ‘Bots pel canvi’, una proposta a càrrec de l’Orquestra Basket Beats, en el marc del 2n Cicle Musical de les Borges Blanques. D’altra banda, aquest diumenge tindrà lloc una obra d’oratòria parlamentària al voltant de les figures de Francesc Cambó i Lluís Companys.

Aquest dissabte, 8 de maig, a partir de les 19 hores, el Pavelló de l’Oli de les Borges serà l’escenari de 'Bots pel Canvi', un muntatge de creació col·lectiva de la mà de la Big Band Basket Beat Barcelona, dins del Programa.cat. Es tracta d’un espectacle de música rock i hip-hop feta amb fonamentalment amb pilotes de bàsquet i que també conté algunes pinzellades de teatre. Així, pilotes, percussió, teclat, veus i un tubòfon, esdevenen la banda sonora d'un espectacle que fa reflexionar sobre l’egoisme, les relacions humanes i la immediatesa de les xarxes socials.

L’orquestra té, a la vegada, un component social, ja que a partir de la música, ofereix una sortida professional a persones joves, amb la vista posada en el seu creixement personal i amb especial atenció sobre els nois i les noies amb menys oportunitats o en una situació de risc. D’aquesta manera, complementen la seva tasca amb la realització de tallers socioeducatius a escoles, instituts, centres penitenciaris i equipaments públics, entre altres, imparteixen formacions per a estudiants i professionals i s’encarreguen de fer recerca al voltant de les metodologies educatives.

D’altra banda, aquest diumenge, 9 de maig, a les 20 hores, tindrà lloc un espectacle d'oratòria parlamentària ‘Cambó / Companys’, en què l’actor Carles Martínez encarnarà les figures de Francesc Cambó i Lluís Companys per donar a conèixer al públic el conflicte de postures sorgits arran dels fets del 6 d'octubre de 1934 i fer reviure la complexitat d’aquest enfrontament entre dos polítics catalanistes, el gran líder de la Lliga Regionalista i qui va ser president de la Generalitat i assassinat pel règim franquista. Es tracta d’una obra ideada i dirigida per Frederic Roda que ens situa en el moment en què Companys va proclamar l’Estat Català dins la República Federal Espanyola.

 

Taquilla inversa i inscripció prèvia

Les entrades per assistir a ambdues activitats es vendran amb la fórmula de la taquilla inversa, de manera que seran els assistents els que acabaran decidint el preu que paguen per l’espectacle. L’aforament serà limitat, i totes les persones que hi vulguin assistir, hauran de reservar prèviament la seva entrada a través del web de cultura de l’Ajuntament de les Borges, www.culturaborgesblanques.cat, o bé a través d’una trucada al telèfon del consistori, 973 14 28 50.

 

Infolleida