Castelldans aprova els pressupostos amb l’objectiu de rebaixar el dèficit del municipi

13/01/2017

Al 2018 es preveu que la situació ja estigui més sanejada i es puguin començar a fer petites accions, sobretot a nivell d’educació i associacionisme. Actualment, el consistori ha elaborat un pla de millora de les finances i s’ha dedicat a pagar les factures anteriors al 2014

 

L’Ajuntament de Castelldans va aprovar el passat desembre els pressupostos per al 2017. D’acord amb el pla de sanejament que l’equip de govern va elaborar a l’entrar al consistori, s’han anat pagant les factures endarrerides. Això ha estat possible gràcies a la reducció de despesa que ha comportat la baixa de tres persones de la plantilla municipal, la baixada de sou als treballadors de la llar d’infants i no haver dut a terme cap tipus d’inversió pública.

L’alcalde també assegura que sense ajudes, els pobles com Castelldans, que tenen problemes de liquiditat, no podrien fer ni les tasques més bàsiques, com ara reparar canonades. El dèficit de les arques municipals ha passat de 300.000 euros, el 2014, a 140.000, l’any 2016. A més, Llobera creu que l’any que ve ja es podran pagar les factures “dins d’un termini raonable”.

D’altra banda, també es va aprovar la concessió d’uns terrenys municipals durant deu anys a la firma Enerkia, que serà l’encarregada de fer arribar el gas natural a la població. L’empresa assumirà tota la instal·lació d’aquest servei i els desperfectes que pugui causar. A més, a canvi de la cessió dels terrenys esmentats, l’Ajuntament rebrà 6.000 euros més IVA cada any.

 

Un cop aprovada aquesta concessió al Ple, l’empresa està pendent dels permisos d’Indústria, que preveu obtenir aquest mateix any i així poder començar les obres. Altres pobles de la comarca, com l’Albagés, ja gaudeixen d’aquest servei i la Granadella també s’hi acollirà.