El Celler Matallonga i la Cerveseria Matoll creen un nou vi

23/10/2018

El Celler Matallonga de Fulleda i la Cerveseria Matoll de Belianes han elaborat conjuntament un nou vi amb flor de saüc i macabeu. El producte el presentaran el pròxim 10 de novembre, amb motiu del cinquè aniversari de la cerveseria, en una festa que un any més tornarà a comptar amb la Beer Mille Matoll.

La Cerveseria Matoll commemorarà el pròxim 10 de novembre a Belianes el seu cinquè aniversari amb una festa en què es presentarà un nou vi, l’MS, el qual ha elaborat juntament amb el Celler Matallonga de Fulleda. Els productors artesanals han unit esforços per crear un vi únic fet amb flor de saüc i un macabeu procedent d’unes vinyes amb més de 60 anys. Per fer-lo, han utilitzat una tècnica anomenada “dryhopping”, la qual consisteix a posar la flor de saüc, en lloc del llúpol, en un moment i temperatura concreta de la fermentació.

La festa d’aniversari comptarà amb dos concerts, dj i un dinar popular, tot i que el plat fort serà la tercera Beer Mille Matoll, una cursa amb un recorregut d’una milla en què cada 400 metres s’ha de beure una cervesa. Aquesta iniciativa, única a l’estat, assoleix enguany la seva tercera edició, i des de la cerveseria la valoren molt positivament.

Ubicats a Belianes, Matoll va obrir l’any 2013 amb una capacitat d’elaboració de 500 litres al mes. Al llarg d’aquest temps la cerveseria ha arribat als 4.000 litres mensuals, elabora fins a nou varietats de cervesa, i a poc a poc s’obre portes a mercats estrangers arribant a països com Bèlgica, França o Holanda. De cara a la propera primavera, Matoll presentarà una nova cervesa elaborada amb chardonnnay.  

Francesc Garcia (L'Urgell TV)