El Consell Comarcal organitza visites gratuïtes per donar a conèixer el sector de la pedra

02/05/2019

Les rutes, que tindran lloc els dies 7 i 20 de maig, inclouen empreses del sector a les Garrigues i l’Urgell, amb servei gratuït d’autobús. Les jornades es complementaran amb la visita a l’únic Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Pedra Natural que hi ha a Mollerussa.

Arran de la diagnosi del sector de la pedra que s’està duent a terme al Consell Comarcal de les Garrigues, s’ha constatat que, per una banda, hi ha demanda laboral (tant de paletes especialitzats en col·locació/restauració en pedra com professionals de la indústria de la pedra) i, per l’altra, les empreses tenen dificultats per trobar personal qualificat. Per aquest motiu, el Consell Comarcal de les Garrigues ha organitzat visites de descoberta a empreses del sector de la pedra de les Garrigues i de l’Urgell els dies 7 i 20 de maig. La iniciativa també inclou la visita a l’únic Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Pedra Natural que hi ha a Catalunya i Espanya i que s’imparteix a l’Institut Mollerussa.

L’objectiu és donar a conèixer a joves i persones interessades les sortides laborals al sector de la pedra i la formació relacionada amb aquest àmbit. Les visites són gratuïtes i hi haurà servei de transport a disposició dels participants.

Aquesta iniciativa està emmarcada en el projecte innovador i experimental “La pedra com un recurs territorial generador d’activitat econòmica i ocupació” impulsat pel Consell Comarcal de les Garrigues, amb la col·laboració del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, així com el del Segrià i l’Urgell.

El projecte compta amb cofinançament del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i es desenvoluparà al llarg d’aquest 2019 i té com a objectiu general generar oportunitats econòmiques innovadores entorn de la pedra, fomentant la creació d’ocupació en l’àmbit territorial de les Garrigues, el Segrià Sec, l’Urgell i el Pla d’Urgell.

El programa de les “Visites de descoberta” es pot consultar al blog del Pla Estratègic de les Garrigues: https://www.lesgarriguesfentcami.cat/ i les inscripcions són gratuïtes i es poden fer mitjançant el següent formulari: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScpmXxLEjQGRhVuRJw77-IV5GnxOCUNDvv5gK7mQAQ_yzUt1g/viewform. O bé, enviant un correu electrònic a [email protected] o trucant al telèfon 696103559.

Infolleida