El festival de curtmetratges Off Galacticat arriba a les Borges

26/01/2022

Des d’aquest 28 de gener i fins al 30 d’aquest mateix mes, una vintena de peces audiovisuals es projectaran a l’Espai Macià i el Casal Marino

El festival de curtmetratges Off Galacticat; una de les branques del Galacticat,  la Mostra de Cinema Fantàstic i Terror de Ponent que, cada estiu, se celebra a Tàrrega; arriba aquest gener i gràcies a la implicació de l’Ajuntament de les Borges, fins a la capital de les Garrigues. Durant tres dies, i a l’Espai Macià i el Casal Marino, les borgenques i els borgencs tindran l’oportunitat de gaudir amb fins a vint curtmetratges i diferents activitats i tallers vinculats al setè art.

El festival arrenca com a tal aquest divendres 28 de gener (19.00) a l’Espai Macià amb la projecció de set diferents curtmetratges adreçats a públic juvenil (a partir de 12 anys) i un debat posterior en el qual participaran en Ramon Bochaca, director del Galacticat i l’alcaldessa de les Borges, Núria Palau. Els curtmetratges que es projectaran són Bad people, de Giorgi Tavartkiladze, Nessun dorma, de Paolo Strippoli, Llengua amb tàperes, de David Mataró, After the beep, de Florian Bison, i Honor among thieves, de Justin Eugene Evans. El preu de l’entrada és de dos euros i la duració aproximada de les cinc projeccions sumades rondarà els 60 minuts, temps al qual cal afegir el que pugui durar el debat posterior. L’aforament és limitat.

Les activitats continuen dissabte i ho fan al matí al Casal Marino amb un taller de stop motion a càrrec d’Anna Solanas i Marc Ribas i, a la tarda, a l’Espai Macià amb la projecció de quatre curtmetratges de gènere fantàstic per a adults i un debat posterior en el qual participaran el realitzador Isma Conejero i la regidora de Cultura de l’Ajuntament de les Borges, Ariadna Salla. Els curtmetratges que es projectaran són Melopee, d’Alexis Fortier, Mirage, de Sil van der Woerd, Redempció, de Miguel Llorens i The following years, de Miguel Campaña. La nit de dissabte a diumenge queda reservada per una sessió golfa de cinema de terror, també a l’Espai Macià, durant la qual es projectaran els curtmetratges Dana, de Lucía Forner, Canibalismo, de Diego R. Aballe, There will be monsters, de Carlota Pereda i The appointment, d’Alexandre Singh. La sessió es completa amb un col·loqui entre el realitzador Ramon Sanmartín i l’historiador i cinèfil Marc Macià. Les entrades per cadascuna de les activitats de dissabte tenen un preu de dos euros.

 

Diumenge, cinema d’animació per a públic familiar

L’Off Galacticat inclou també activitats per aquest diumenge, 30 de gener. En concret, al matí es projecten Tales from the multiverse, Magnus Moller, Mette Tange i Peter Smith; Mon ami qui brille dans la nuit, de Gregoire de Bernouis, Jawed Boudaoud, Simon Cadilhac i Hélène Ledevin; Daugther, de Daria Kascheeva, Mother and milk, de Amy Lindholm, Sounds between the crowns, de Filip Diviak i Neko No-Hi, de Jon Frickey. Un cop finalitzades les projeccions, està previst un debat entre la directora d’Art del Galacticat, Miriam Paredes i l’activista cultural Meritxell Cucurella. A la tarda de diumenge, també a l’Espai Macià, es projectaran quatre curtmetratges més (Nunca te dejé sola, de Mireia Noguera; Súper, de Víctor Cruz, Le roi des dèmons du vent, de Clémence Poésy i Guardian, de Pablo Arreba. El certamen es tanca amb un altre debat, en aquest cas a càrrec del director de Galacticat, Ramon Bochaca i la tècnica de Joventut, Íngrid Florejachs. Des de l’Ajuntament, s’anima tothom a gaudir d’un festival que fa tornar les projeccions de cinema a les Borges, un poble en el qual van arribar a funcionar en el seu dia fins a quatre sales de cinema i permet gaudir d’un cap de setmana diferent. “La cultura, en forma de cinema, serà protagonista aquest cap de setmana a les Borges i, per això, animo tothom a participar d’aquest Off-Galacticat”, explica l’alcaldessa Núria Palau.

Infolleida