El GAP anuncia mobilitzacions a Lleida per defensar el projecte de Nova Tracjusa

26/04/2017

L’associació Gestió Agroramadera de Ponent, el grup de ramaders promotors de la reobertura de la planta Tracjusa de Juneda, després d’una assemblea extraordinaria, ha decidit organitzar una mobilització a Lleida per defensar el projecte. Duran a terme aquesta protesta davant “la passivitat i manca de solucions” que, diuen, han rebut per part del Departament d’Agricultura. Tot i que la data no està decidida, asseguren que serà al més aviat possible.

 

Després de celebrar una assemblea de socis, l’entitat Gestió Agroramadera de Ponent (GAP) ha anunciat que duran a terme una mobilització a Lleida per defensar la reobertura de la planta de tractament de purins Tracjusa. La manifestació, que encara no té data, però que “se celebrarà al més aviat possible”, consistirà en una tractorada fins a la plaça Ricard Vinyes i després, els manifestans arribaran caminant fins a la seu dels Serveis Territorials d’Agricultura a Lleida, al carrer Camp de Mart.

 

Des del GAP reclamen el suport del Departament d’Agricultura al projecte de posada en marxa de Tracjusa i es mostren sorpresos que tot i que no s’hi oposi, des de la conselleria "es qüestioni l'ús de combustibles derivats dels residus per al tractament de purins i no per a altres usos industrials". Els impulsors de la planta demanen més recolzament al departament per reobrir la planta, ja que, asseguren, “és l’única opció viable per solucionar el problema de les dejeccions ramaderes”.

D’altra banda, durant l’assemblea també s’ha anunciat que a l’estiu es posarà en marxa la planta VAG, l’altra indústria de tractament de purins que hi ha a Juneda i que controla l’entitat. La planta, que només podrà funcionar durant dos anys, ho farà a través de la cogeneració de gas natural.

 

 

Mariona Rebull i Martí