El GAP preveu la reobertura de Tracjusa abans de l’estiu

03/04/2019

La planta de tractament de purins Tracjusa de Juneda no  reprendrà la seva activitat fins a finals de primavera. El 2014 la planta va haver de tancar per les retallades de les primes de retribució del sistema elèctric del govern espanyol.

 

Finalment no serà aquest mes d’abril quan es reobrin totes les plantes de tractament purins de Lleida, ja que la propietària de Tracjusa, la cooperativa GAP (Gestió Agroramadera de Ponent), no té previst que la planta entri en funcionament fins a finals de primavera. El nou president de Tracjusa i vicepresident del GAP, Jordi Armengol Prats, s’ha mostrat cautelós a l’hora de marcar els terminis de reobertura.

 

Actualment, s’està treballant per revertir el deteriorament de les instal·lacions que porten des del 2014 tancades per les retallades de les primes de retribució del sistema elèctric del govern espanyol.

Una vegada la planta torni a entrar purins haurà de passar per un procés progressiu d’arrancada i podrien passar tres mesos fins que no s’hi pogués treballar a ple rendiment.

Mariona Rebull i Martí