El secretari general d’Ipcena denuncia joc brut per part dels impulsors de la nova Tracjusa

28/03/2017

El secretari general d’Ipcena i portaveu, Joan Vázquez, portarà al tribunals a un dels impulsors de la nova Tracjusa de Juneda, Teòfil Camí, si continua acusant-lo de tenir interessos personals com a membre de la plataforma aturem la incineadora de Juneda. Segons Vázquez hi ha testimonis que asseguren que aquest promotor l’acusa de defensar els interessos d’una gran industria agroalimentària de la que rep una contrapestació. Ho ha dit durant la presentació de la jornada la Incineradora es el problema no la solució que se celebra aquest cap de setmana ales Borges Blanques.

Aquest cap de setmana les Borges acollirà la Jornada promoguda per la plataforma aturem la incineradora de Juneda amb el lema la Incineració es el problema no la solució. Una jornada de dos dies amb convidat com el científic del Consell Superior d’Investigacions Científiques Fernando Palacios expert en contaminació atmosfèrica. I ha estat durant aquesta presentació que el president d’Ipcena Joan vazquez ha denunciat que un dels promotors de la planta Teofil Camí, l’acusa d’usar la plataforma per interessos personals. Ha dit que si continua arribarà si cal als tribunals.

I es que en paraules dels membres de la plataforma la guerra bruta personal contra els seus impulsors ja fa dies que dura. Diuen que ni tant sols informa als ramaders als que diuen son també víctimes de l’autèntic objectiu: l’especulació.

Precisament aquest cap de setmana es debatrà sobre aquest projecte i sobre la qualitat de l’aire de les Garrigues. Per això denuncien que l’alcalde de les Borges no faci públic un estudi pagat entre tots els contribuents. De moment asseguren ja tenen més de 3.500 signatures en cintra de la nova Tracjusa.

Marta Grau (Lleida TV)