El vermut Caràcter d'Arbeca, el millor vermut innovador

15/03/2024

Guanyador d'un Gran Or dels Premis Vinari a Reus

El Gran Or en la categoria de Millors Vermuts Innovadors dels Premis Vinari de Vermuts Catalans ha estat atorgat a Caràcter, el primer vermut ecològic de Catalunya i produït per la cooperativa Tres Cadires d'Arbeca.
Es tracta d'un vermut que reflecteix el paisatge de Ponent, elaborat únicament amb compostos botànics autòctons i representatius del territori. Per tant, no conté cítrics, i, en canvi, porta molta oliva arbequina, un fruit molt característic del poble on neix el producte, Arbeca. El vi és de la cooperativa l’Olivera de Vallbona de les Monges i l’etiqueta una obra d’art de Lídia Guim de Sarau Estudi.
Els Premis Vinari, celebrats ahir a Reus, van néixer l’any 2015 amb la finalitat de visibilitzar i prestigiar l’elaboració de vermut a Catalunya. Tot just feia dues setmanes un jurat format per una vintena de professionals de la sommelieria havia avaluat totalment a cegues els vermuts candidats.
D’aquesta manera el vermut Caràcter recupera la màxima distinció en la seva categoria després de quedar-s’hi a les portes l’any passat. El que significa també estar tres anys seguits a l’elit dels vermuts del país. De fet, des que va sortir al mercat.
"És un vermut diferent, però que ha trobat el seu lloc en el mercat, sobretot entre les apassionades pel vermut amarg, aromàtic i de la màxima qualitat", expliquen els seus productors.
Foto: Jordi Play

 

InfoLleida