Els Agents Rurals rescaten un cabirol que havia caigut en un sifó del canal Segarra-Garrigues

26/04/2017

Els Agents Rurals van rescatar una femella de cabirol que havia caigut en un sifó del canal Segarra-Garrigues a les Borges Blanques. Després de treure-la de l'aigua, els agents van retornar l'animal al medi natural.

El cabirol és un animal que s’ha multiplicat per cinc en els darrers deu anys a Catalunya. Segons el Departament d’Agricultura, l’any 2016 hi havia quasi 22.000 al país. No és comú trobar exemplars d’aquesta espècie a les Garrigues, ja que el 90% dels cabirols viuen al Pirineu i més del 60% es concentren a les comarques del Pallars Sobirà, l’Alt Urgell, la Cerdanya i la Val d’Aran. Malgrat alguns accidents de cotxe i els danys en alguns cultius que puguin causar, és una bona notícia que es vagi recuperant aquesta espècia autòctona.

Paral·lelament, per a la temporada de caça 2017-2018 ja s’han adjudicat quasi 2.500 permisos per caçar cabirols. Les dades són encara provisionals, ja que durant la temporada encara se’n poden continuar sol·licitant. L’any passat es van atorgar 2.782 permisos.

Segre