Els promotors de Tracjusa, decebuts amb la consellera d’Agricultura, no descarten emprendre mobilitzacions

21/04/2017

Després de la reunió de Gestió Agroramadera de Ponent (GAP) amb la consellera d’Agricultura, Meritxell Serret, sobre la reobertura de Tracjusa a Juneda, una planta de tractament de purins a través de la incineració de combustible derivat de residus (CDR), els ramaders promotors se senten decepcionats davant “la passivitat del Departament d’Agricultura sobre la problemàtica d'excedent de purins que pateix les Garrigues”.

L’Associació Gestió Agroramadera de Ponent (GAP) qualifica de “decepcionant” la reunió que ha mantingut amb la consellera d’Agricultura, Meritxell Serret, per tractar la reobertura de la planta de tractament de purins Tracjusa de Juneda. L’Associació Agroramadera, que agrupa els ramaders impulsors del projecte, denuncia la posició ambigua del Departament, que no s’oposa al projecte, però que al Parlament vota a favor d’una moció contra les plantes de tractament de purins a través de la incineració de combustible derivat de residus (CDR), que és l'opció plantejada per la planta de Juneda.

Després d'aquesta trobada amb Serret, Gestió Agroramadera de Ponent ha convocat pel proper 25 d'abril una assemblea amb tots els ramaders per explicar com va anar la reunió i acordar quines accions de protesta cal emprendre per poder tirar endavant el projecte de la nova Tracjusa.

Actualment, el projecte de posada en marxa de la planta es troba en procés de tramitació i des de l’Associació Agroramadera esperen que, si no hi ha cap inconvenient, estigui aprovat a finals d’estiu.

Mariona Rebull i Martí