Inici de les negociacions per actualitzar el pla d’emergència nuclear de Bovera

15/12/2016

La subdelegació del govern espanyol a Tarragona i l’Ajuntament de Bovera s’han reunit per actualitzar el protocol d’emergència nuclear. La trobada ha servit per recuperar la comunicació, que no es donava des del 2011 arran de l’accident nuclear de Fukushima.

Finalment s’actualitzarà el pla d’emergència nuclear de Bovera i es millorarà la coordinació i la comunicació amb Protecció Civil de Tarragona. Aquests han estat els punts d’acord als que han arribat la subdelegació del govern espanyol a Tarragona i l’Ajuntament de Bovera.

Tot i que durant la reunió no s’han concretat les mesures exactes que es duran a terme, la trobada ha servit per reprendre la comunicació, que no tenia lloc des de l’octubre del 2011, i posar damunt la taula diferents qüestions.  

Una de les demandes del municipi  -a més de disposar d’un vehicle de Portecció Civil per alertar la població en cas d’accident nuclear- és pertànyer a la zona 1, fet que li comportaria disposar de més recursos per afrontar un hipotètic accident nuclear. Actualment Bovera queda fora d'aquesta zona per només 400 metres.

Mariona Rebull i Martí