Juncosa, el Vilosell, el Soleràs i la Pobla, guanyadors de 'Les Garrigues Guarnides'

02/07/2024

L'entrega dels diferents guardons va tenir lloc ahir al Soleràs

Els municipis de Juncosa, el Vilosell, el Soleràs i la Pobla de Cérvoles han estat els premiats en aquesta vuitena edició del concurs 'Les Garrigues Guarnides i en Flor', que s'ha celebrat del 24 de maig al 9 de juny de 2024 a la comarca. El president del Consell Comarcal, Antoni Villas, va fer l'entrega dels guardons ahir dilluns al matí al Soleràs.
En la categoria per a ajuntaments, que consistia en l'ornamentació d'un espai públic del poble, els premiats han estat Juncosa i el Vilosell per les seves composicions. Tots dos s'emporten una jornada tècnica sobre paisatge urbà i ornamentació i decoració de carrers. D'altra banda, en la categoria per al veïnat dels pobles, que consta de quatre premis –tres decidits pel jurat i un per votació popular- , els guardons han estat per diferents carrers del Soleràs i la Pobla de Cérvoles. En aquesta categoria, els premis han estat lots de productes de la comarca.
'Les Garrigues Guarnides i en Flor' es tracta d’una iniciativa que s’inclou dins del pla estratègic comarcal Les Garrigues fent camí, amb l’objectiu d’incentivar l’autoestima dels pobles, alhora que els visitants poden descobrir la seva bellesa. Millorar la imatge dels pobles de les Garrigues com un element d’atracció per a la població que resideix a la comarca i per als turistes, i prendre consciència del valor de l’espai públic com un element de qualitat de vida i atractiu turístic, són alguns dels objectius d’aquesta iniciativa.
El jurat encarregat de seleccionar els guanyadors estava format pel president del Consell Comarcal de les Garrigues, dos tècnics del Consell Comarcal i dos representants vinculats al món de la jardineria.
Per a la concessió dels premis, el jurat ha valorat aspectes com l’originalitat i l’impacte visual, la composició i la proporció, la qualitat artística i el disseny i l’harmonia dels colors, entre altres.
Fotos: Consell Comarcal de les Garrigues
InfoLleida