Juncosa mostra els sistemes de recol·lecció d’olives a la fira

28/11/2016

En el marc de la novena edició de la Fira de l’Oli de Juncosa, que se celebra aquest cap de setmana, ahir es va organitzar una caminada popular, Descobrim el món de l’oli, durant la qual s’anava mostrant als participants els diferents sistemes de recol·lecció de les olives, així com el procés de producció de l’oli. L’alcalde, Lluís Dalmau, va explicar que més de setanta persones van participar en aquesta iniciativa, que es va combinar amb una visita guiada per les instal·lacions del molí d’oli.“En algunes de les finques per on transcorria la caminada es feia una demostració dels sistemes de recol·lecció, des del més antic fins al més modern”, va dir. A la tarda, la jornada va comptar amb dos conferències sobre la història de Juncosa i les herbes aromàtiques. Per avui està previst l’esmorzar popular al pati de la cooperativa i la inauguració del certamen, que comptarà amb productors d’oli, productes artesanals i també maquinària agrícola. D’altra banda, hi haurà un tast d’oli per a la canalla i el concurs d’allioli.

En el marc de la novena edició de la Fira de l’Oli de Juncosa, que se celebra aquest cap de setmana, ahir es va organitzar una caminada popular, Descobrim el món de l’oli, durant la qual s’anava mostrant als participants els diferents sistemes de recol·lecció de les olives, així com el procés de producció de l’oli. L’alcalde, Lluís Dalmau, va explicar que més de setanta persones van participar en aquesta iniciativa, que es va combinar amb una visita guiada per les instal·lacions del molí d’oli.

“En algunes de les finques per on transcorria la caminada es feia una demostració dels sistemes de recol·lecció, des del més antic fins al més modern”, va dir. A la tarda, la jornada va comptar amb dos conferències sobre la història de Juncosa i les herbes aromàtiques. Per avui està previst l’esmorzar popular al pati de la cooperativa i la inauguració del certamen, que comptarà amb productors d’oli, productes artesanals i també maquinària agrícola. D’altra banda, hi haurà un tast d’oli per a la canalla i el concurs d’allioli.
Redacció