Juneda acull una mostra d’obres dels pintors lleidatans més destacats dels segles XIX i XX

04/03/2017

“Mestres de la pintura lleidatana dels segles XIX i XX” és el títol de l’exposició que acull el Complex Cultural de Juneda fins el 28 d’abril. La inauguració ha comptat amb la presència de Jesús Navarro, director del Museu d’Art Jaume Morera de Lleida.

L’exposició “Mestres de la pintura lleidatana dels segles XIX i XX” proposa un recorregut de dos segles a través de diverses obres de reconeguts pintors lleidatans. Els quadres que s’hi poden veure pertanyen a una col·lecció privada i permeten copsar l’evolució artística i l’aparició de diferents tendències, que es van manifestar també en les creacions dels artistes lleidatans.

L’exposició, que comprèn un total de 38 peces, comença amb una obra de Jaume Morera de l’any 1890 i finalitza amb obres de finals del segle XX. La inauguració ha comptat amb la presència de Jesús Navarro, director del Museu d’Art Jaume Morera de Lleida, que a més de parlar dels artistes lleidatans i de les seves obres, ha posat en valor la figura del col·leccionista d’art.

A més de l’esmentat Jaume Morera, a l’exposició hi podem trobar obres de Baldomer Gili, Xavier Gosé, Lamolla i Viladrich, entre d’altres. La mostra també inclou obres de dos artistes garriguencs: el borgenc Gregorio Iglesias i el junedenc Josep Vallribera.

Mariona Rebull i Martí