La Cooperativa d'Arbeca pateix un robatori de més de 60.000 litres d’oli

09/03/2017

Sostreuen més 60.000 litres d’oli de la Cooperativa d’Arbeca. L’oli ha estat robat amb un camió cisterna, i els Mossos d'Esquadra, que busquen els saquejadors, creuen que es tractaria d’un grup organitzat.

La Cooperativa d’Arbeca ha patit un robatori d’entre 60 i 70.000 litres d’oli. El producte hauria estat sostret de dues o tres tines, però la Cooperativa encara està quadrant existències per determinar amb exactitud la quantitat d'oli que els han robat.

El valor econòmic de l'oli robat rondaria en torn als 250.000 euros o més, ja el preu actual al mercat és de 4,20 euros el quilo. Els lladres haurien manipulat el regulador del nivell del tanc d’acer que contenia l'oli perquè els treballadors no s'adonessin del robatori fins passat un temps.

Els Mossos d'Esquadra continuen investigant el cas, tot i que, de moment, no s’han fet detencions. La policia científica es va desplaçar el mateix dimarts a la cooperativa i també s'està visionant el contingut de les càmeres de seguretat que hi ha a l’interior de la nau. Encara està pendent la visita dels pèrits per avaluar el succés, que es tracta d’un robatori sense precedents, perpetrat, segons els primers indicis, per un grup organitzat. 

Pel que fa al subministrament d’oli als clients, fonts de la cooperativa han assegurat que podran servir a particulars i que ja s’estan buscant solucions per atendre les demandes de les empreses. 

Aquest robatori ha suposat la pèrdua d’un 33% aproximadament de la producció d’oli anual de la cooperativa, tenint en compte que la producció de la passada campanya havia estat més baixa a causa de la sequera.

Mariona Rebull i Martí