La Copa d'Espanya de múixing de la Pobla, es consolida tot i el mal temps

05/02/2017

La penúltima prova de de la Copa d’Espanya de múixing s’ha disputat Pobla de Cérvoles aquest cap de setmana i ha comptat amb una alta participació, malgrat la pluja i el vent del matí de diumenge. Tot i que el circuit estava totalment enfangat en la segona mànega, més de 100 múixers i els seus gossos han desafiat el mal temps i han disputat diverses disciplines, la més popular de les quals és el canicross.

La Pobla de Cérvoles ha acollit aquest cap de setmana la tercera prova de la Copa d’Espanya de múixing, l’única que es disputa a la província de Lleida i que és la penúltima del global de la competició. Aquest és el quart any que se celebra aquesta prova al municipi garriguenc, i les mànegues de dissabte i diumenge de la present edició han estat ben diferents a causa de les condicions meteorològiques.

Mentre dissabte el circuit estava sec i l’ambient era calurós i humit, la pluja que ha caigut durant la nit i el matí de diumenge ha provocat que la mànega definitiva es disputés en un circuit enfangat i, per tant, molt més tècnic. A més, el vent també ha fet acte de presència, dificultant encara més la tasca dels atletes.

El múixing, a part de la feina dels esportistes, requereix molta compenetració i entrenament amb els gossos, que són una peça clau en les diferents modalitats que inclou aquesta disciplina, com el canicross, el bikejoring, el patí, el tricicle i el kart. El canicross, que s’ha popularitzat força, és la prova que ha comptat amb més inscrits, però, d’altra banda, el bikejoring és l’especialitat que ha congregat a la Pobla esportistes d’alt nivell, tal com demostra la qualitat dels vencedors de la modalitat, que han estat, en categoria masculina Víctor Carrasco actual campió d’Europa, i en categoria femenina, Marta Barrufet també campiona de Catalunya i d’Espanya.

Les condicions meteorològiques adverses no han fet minvar la il·lusió dels organitzadors ni de l’Ajuntament per continuar celebrant la prova al poble garriguenc de cara a l’any que ve.