Destacada
La Fira de l'Oli convoca una nova experiència entre natura i patrimoni
13/01/2025
Activitat gratuïta per gaudir de les oliveres, les cabanes i els marges de l’entorn de les Borges Blanques
La Fira de l’Oli d’Oliva Verge Extra Catalunya de les Borges Blanques també és experiència per als sentits.
En el marc de la pròxima 28 edició, el certamen torna a convocar una altra activitat a l’entorn de la ciutat. Es desenvolupa en un camp d’oliveres envoltat d’elements de pedra seca, com cabanes de volta i marges tradicionals.
L’activitat, programada per al dissabte 18 de gener, arrenca amb un esmorzar típic garriguenc preparat per l’artista visual Mònica Prats, qui elaborarà i servirà productes locals en un espai especialment decorat per a l’ocasió.
L’experiència continuarà amb una benvinguda a càrrec del grup de teatre local Rellotge de Sorra Garriguenc, que a través de diverses intervencions teatrals i musicals, guiaran i dinamitzaran l’activitat.
Es presentaran tres càpsules informatives impartides per experts en la matèria: la primera sobre el valor patrimonial i les tècniques de construcció en pedra seca a càrrec del professor en la tècnica de la pedra seca, Toni Pont, la segona centrada en el procés d’elaboració i les propietats de l’oli d’oliva verge extra a càrrec del pagès i productor d’oli Oligami, Xavier Gaya i la tercera per aprendre a interpretar el paisatge de les Garrigues a càrrec de l’Albert Calvera.
L’activitat es complementarà amb un tast d’ametlles torrades de la zona, oferint així una experiència única que combina gastronomia, cultura i patrimoni.
La participació es gratuïta amb prèvia inscripció al web de la Fira de l’Oli.
En el marc de la pròxima 28 edició, el certamen torna a convocar una altra activitat a l’entorn de la ciutat. Es desenvolupa en un camp d’oliveres envoltat d’elements de pedra seca, com cabanes de volta i marges tradicionals.
L’activitat, programada per al dissabte 18 de gener, arrenca amb un esmorzar típic garriguenc preparat per l’artista visual Mònica Prats, qui elaborarà i servirà productes locals en un espai especialment decorat per a l’ocasió.
L’experiència continuarà amb una benvinguda a càrrec del grup de teatre local Rellotge de Sorra Garriguenc, que a través de diverses intervencions teatrals i musicals, guiaran i dinamitzaran l’activitat.
Es presentaran tres càpsules informatives impartides per experts en la matèria: la primera sobre el valor patrimonial i les tècniques de construcció en pedra seca a càrrec del professor en la tècnica de la pedra seca, Toni Pont, la segona centrada en el procés d’elaboració i les propietats de l’oli d’oliva verge extra a càrrec del pagès i productor d’oli Oligami, Xavier Gaya i la tercera per aprendre a interpretar el paisatge de les Garrigues a càrrec de l’Albert Calvera.
L’activitat es complementarà amb un tast d’ametlles torrades de la zona, oferint així una experiència única que combina gastronomia, cultura i patrimoni.
La participació es gratuïta amb prèvia inscripció al web de la Fira de l’Oli.
InfoLleida