La fiscalia de Lleida arxiva les denúncies contra Enric Mir, alcalde de les Borges

30/01/2017

La primera denúncia, presentada per l’empresa General d’Olis és una querella criminal en la que se l’acusava per prevaricació. La segona, també per prevaricació, és una denúncia anònima per vendre gasoil de la seva empresa al consistori mentre era alcalde o regidor. L'alcalde de les Borges, diu que és fruit del joc brut polític que es viu a la capital de les Garrigues.

Les dues denuncies presentades contra l’alcalde de les Borges Balques, Enric Mir, per prevaricació no han prosperat. Així ho ha a anunciat l’alcalde de les Borges acompanyat per regidors de l’equip de Govern de Pdecat. De les investigacions es conclou, segons l’informe de la fiscalia, que Enric Mir no va actuar amb ànim de lucre, que no va prevaricar com tampoc va malversar fons públics.
La primera fa referència a una denúncia anònima que feia constar que la seva empresa Carburants Mir, subministrava gasoil a equipaments municipals des del 2003 al 2014 quan era regidor o alcalde i per un valor de 200.000 euros. Mir sempre ha defensat l’honestedat de la gestió. La fiscalia li dona la raó. L’alcalde assegura que tot es fruit del joc brut. En aquest sentit assegura que estudiarà si empren accions legals contra aquesta denuncia que tot i que es personal té un rerefons polític.

Paral·lelament, el Jutjat d'Instrucció 1 de Lleida ha arxivat la querella criminal per prevaricació que la firma General d'Olis i Derivats va interposar contra seu en no detectar indicis de delicte. L'empresa va presentar una querella criminal en considerar que Mir va portar a terme un conjunt d’accions per demorar la legalització d’una nau de 10.000 metres. Una nau que, d’altra banda, es va construir sense permisos i que no va superar els tràmits d'Urbanisme. El consistori en va ordenar la demolició. Segons Mir, del que es tractava és d’allargar el procés. 

En aquest cas, però, l’Ajuntament està redactant un nou pla urbanístic en el que es contempla que la zona afectada sigui redefinida com industrial.