La Granadella arranja el campanar i les pintures de l’església de Santa Maria de Gràcia, la Catedral de les Garrigues

09/02/2022

L’actuació ha rebut un ajut del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

Durant els mesos d’agost a desembre de 2021 l’Ajuntament de la Granadella ha executat les  obres de rehabilitació i restauració dels cossos superiors de coronació del campanar i rehabilitació parcial d'interiors en l'església de Santa Maria de Gràcia de la Granadella. Amb la intervenció s’ha pintat l’església conservant part de les pintures originals d’estil barroc.

L’Ajuntament de la Granadella va establir un acord amb el Bisbat de Lleida per a poder realitzar l’actuació, la qual està també cofinançada per la Parròquia. El cost de la inversió ha estat de 53.905,26 € i ha comptat també amb un ajut de 15.000,00 € del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, dins la línia d’obres de restauració i conservació d’immobles de notable valor cultural.

El març del 2014 l’Església de la Granadella, coneguda com la Catedral les Garrigues, va ser declarada pel Govern de la Generalitat Bé cultural d’Interès Nacional (BCIN). Es troba situada al centre de la població de la Granadella i va ser bastida de nova planta en l’últim terç del segle XVIII.

Infolleida