La Granadella torna novament a vestir-se de guitarra

25/07/2024

El jove guitarrista turc Özberk Miraç Sarigül es corona com a guanyador de la tercera edició del Certamen Pujol 2024

La gala de cloenda del Certamen Internacional de Guitarra Emili Pujol 2024, que es va desenvolupar a l’auditori del Centre Cívic Garrigues Altes de la Granadella el passat 21 de juliol, va tenir com a protagonistes els vuit participants seleccionats per desenvolupar un programa proposat per l’organització, on la presència de les obres del mestre Emili Pujol van gaudir d’una interpretació dels concursants representants de Colòmbia, Cuba, Polònia, Turquia, Ucraïna i Espanya.

La primera classificatòria, formada per les obres “Bagatela” i “Barcarola”, del mestre Pujol, i una obra lliure per al concursant de 5 minuts, va servir per arrencar un concurs que prometia un gran nivell de participació. Finalment els membres del Jurat, format per la concertista tarragonina Anabel Montesinos, el compositor i guitarrista lleidatà José Antonio Chic i el guitarrista d’origen cubà, catedràtic de la Universitat de Tulane de New Orleans, Javier Olondo, van coincidir a seleccionar per a la final els cubans Legna Tabares i Josué Fonseca, juntament amb el jove turc Özberk Miraç Sarigül.

La decisió del Jurat va dictaminar per unanimitat com a guanyador el guitarrista turc Özberk Miraç Sarigül, que també va guanyar el premi a la millor interpretació de les obres seleccionades del mestre Emili Pujol i que va ser lliurat per l’alcaldessa de la Granadella, Elena Llauradó.

El segon premi el va entregar la diputada per les Garrigues Núria Palau a Josué Fonseca, que a més es va emportar el premi del públic, aclamat pels assistents i entusiasmats amb la seva interpretació. El tercer premi va ser per a la jove Legna Tabares, lliurat per Jordi Guimet, president de l’Associació Emili Pujol.

Durant la gala va tenir lloc l'actuació de l’Orquestra de Guitarres de Barcelona, amb una trajectòria de gairebé trenta anys de carrera, fundada pel seu director, el mestre Sergi Vicente. Amb una exquisida selecció musical, el concert va acabar ovacionat pel públic.

 Francesc de Déu, periodista i presentador de Teleponent, va ser l’encarregat de clausurar el certamen i va emplaçar l’auditori a assistir a la seva quarta edició, que es desenvoluparà els dies 19 i 20 de juliol de 2025.

Fotos: Consell Comarcal de les Garrigues.

InfoLleida