L’aplicació per a dispositius mòbils dels Vilars d’Arbeca uneix passat i futur

25/01/2017

La fortalesa ibèrica dels Vilars d’Arbeca vol fomentar la divulgació del jaciment a través d’una aplicació gratuïta per a dispositius mòbils. El Grup d’Investigació Prehistòrica de la Universitat de Lleida, que fa 30 anys que treballa la fortalesa, s’ha encarregat del contingut científic que ofereix l’aplicació.

 

El Grup d’Investigació Prehistòrica de la Universitat de Lleida, després de 30 anys d’investigació i excavacions als Vilars d’Arbeca, ha fet un pas més i ha optat per posar en marxa una aplicació gratuïta per a dispositius mòbils amb l’objectiu de donar a conèixer el jaciment i explicar els treballs que s’hi duen a terme.

L’aplicació encara no s’ha pogut promocionar gaire entre els turistes, d’una banda, perquè és molt nova, i també perquè l’afulència de visitants és menor en aquestes èpoques de l’any. Tot i això, els responsables del jaciment creuen que serà el complement perfecte per a les visites guiades que ja es fan al poblat ibèric.

L’aplicació, disponible tant per a dispostius IOS i Android, conté imatges, recreacions, guies, vídeos interactius i també diverses explicacions dels arqueòlegs responsables de les excavacions.