L'Autopista AP-2 tindrà tres accessos més a territori lleidatà

02/12/2019

Segons preveu la plataforma RESCAP-2 a través d’un estudi realitzat pel ministeri de Foment

La N-240 suporta un trànsit diari de 13.000 cotxes i camions. Una xifra que es podria reduir als 3.500 quan s’alliberi l’autopista AP-2 a l’agost del 2021. Aquesta és la reducció que calcula l’associació RESCAP-2, la qual també ha valorat positivament el resultat d’un estudi realitzat per Foment sobre redistribuir el trànsit a l’autopista un cop s’hagin aixecat les barreres.

El ministeri preveu la implantació de tres accessos més a territori lleidatà, a banda dels que ja té a les Borges Blanques i L’Albi. En concret, serien entre Aspa i Puigverd, Castelldans i Juneda i Espluga de Francolí i Vimbodí.

Des de l’associació també asseguren que l’autopista està pagada des de l’any 1995 i que la seva gratuïtat també descongestionarà el trànsit a l’autovia A-2. En aquesta via, cada dia hi passen 34.000 vehicles i calculen que es podria reduir als 27.000.

Mentre no es tregui el peatge per l’AP-2, la plataforma insisteix en reclamar a la Generalitat que s’obligui als camions a passar per l’autopista entre el tram de Lleida a Les Borges Blanques. D’aquesta forma, asseguren que es reduiria la sinistralitat, una mesura que ja es va adoptar l’estiu passat entre Les Borges i Montblanc.

FOTO- arxiu (Òscar Mirón)

Ricard Gómez