L’empresa d'Albert Duaigües, de Juncosa, ha dissenyat un sistema per comptabilitzar els quilos de fruita que recull cada treballador

18/09/2024

Un sistema dissenyat per l'empresa RawData que augmenta fins a un 30% la productivitat

L’empresa RawData, del lleidatà Albert Duaigües (de Juncosa), ha dissenyat un sistema innovador que permet comptabilitzar els quilos de fruita que recull cada dia cada treballador a les explotacions agràries i millorar la seua productivitat. Duaigües explica que els operaris porten un braçalet NFT que atansen a un mòbil cada vegada que descarreguen al palet un cub amb la fruita que han recollit i al final de la jornada es pot saber qui ha portat més fruita al palet i l’empresari pot premiar econòmicament els millors.

Remarca que amb aquest sistema s’aconsegueix augmentar entre un 20% i un 30% la producció, assenyala que no és necessari una connexió a internet i detalla que ja l’utilitzen una quinzena d’empreses de Lleida, la resta de Catalunya, València i Múrcia. RawData és una de les setanta empreses i emprenedors que participaran en la primera edició d’AgriFood Next el dia 26, en el marc de la Fira de Sant Miquel. 

La iniciativa, impulsada per Link Up, connecta i eleva, en col·laboració amb Fira de Lleida, consisteix en una trobada de start-ups i empreses que presentaran els seus projectes per al sector agroalimentari, i d’inversors. L’objectiu és “fomentar la connexió per crear un ecosistema sòlid que impulsi la innovació i el desenvolupament al territori”, indica Jordi Bernat, de Link Up.

Oriol Oró, director de la Fira de Lleida, assenyala que aquest esdeveniment s’alinea amb l’estratègia de potenciar l’emprenedoria, la innovació i les noves tecnologies. AgriFood Next, que comptarà amb uns 150 assistents, ha programat xarrades, debats i intervencions de start-ups a l’estand de Link Up a Sant Miquel i després una After Party a LoCowork (Miquel de Batllori, 81-83), amb un networking i un sopar.

Infolleida