Les Borges Blanques destina 95.174 euros a la renovació total del parc Patufet del Terral i del parc infantil de la plaça Europa

12/07/2022

El consistori canvia tot el paviment i posaran cautxú en les dos àrees d’oci infantil

L’Ajuntament de les Borges Blanques inicia aquesta setmana les obres de renovació del parc infantil de la plaça Europa i del parc Patufet del Terrall. Les obres de millora d’aquests dos espais lúdics per a infants tenen un pressupost de 95.174 euros i inclouen la renovació del mobiliari, les àrees de jocs i gronxadors, així com també el canvi de tot el paviment de cautxú, unes millores que, segons l’alcaldessa de les Borges Blanques, Núria Palau, “permetran que tots dos parcs siguin accessibles, sense barreres arquitectòniques, i tinguin zones d’oci infantil amb elements totalment nous i un paviment més segur, eliminant el que hi ha ara al parc Patufet, que és de terra”.

El canvi del paviment actual dels parcs, de terra el de la plaça Europa, i de cautxú el del parc Patufet del Terrall però que necessita renovació, té un pressupost de 50.239 euros, IVA inclòs, tenint en compte el subministrament del material i la seva instal·lació. La superfície total de cautxú que s’instal·larà serà de 692 mestre quadrats, entre les dues zones d’oci infantil.

Les altres millores que endega l’Ajuntament de les Borges en aquestes dues zones d’oci infantil seran la instal·lació d’un gronxador amb dos seients, una àrea de joc infantil, un balancí antipinçament, un joc de rotació de plàstic, una casetes per a jocs, un gronxadors tipus cistella inclusius, una estructura multijoc també inclusiva, un pont oscil·lants de metall i una piràmide de xarxa. El pressupost destinat a la renovació de les estructures i elements de joc és de 44.935 euros, IVA inclòs.

Dos parcs amb jocs inclusius
“Tots aquests elements permetran que tant el parc Patufet com el de la plaça Europa siguin dos zones d’oci per als infants de les Borges, amb elements que són nous i que, a més a més, alguns d’ells són inclusius, és a dir, estan dissenyats perquè tot infant pugui gaudir dels jocs que s’hi instal·laran sense que tingui cap dificultat alhora de accedir-hi ja que hi haurà elements de joc variats i diferents nivells de jocs, per tal de compartir en un mateix espai totes les sensibilitats i necessitats”, conclou l’alcaldessa de les Borges Blanques.

Infolleida