Les Borges instal·la 11 jardineres a l’avinguda Francesc Macià

20/07/2022

L’Ajuntament vol una “decoració més verda, que faci ombra per fer una ciutat més amable”, segons l’alcaldessa Núria Palau

L’Ajuntament de les Borges Blanques instal·larà 11 jardineres a l’avinguda Francesc Macià “perquè la ciutat sigui més verda, tinguem més zona d’ombra i que els elements ornamentals ajudin a fer de les Borges un lloc més amable”, explica l’alcaldessa Núria Palau. Les noves jardineres estaran instal·lades a les faroles i les flors que s’hi plantin penjaran de l’enllumenat públic generant ombra com si la farola fos un arbre. El consistori també té previst col·locar el mateix tipus de jardinera aèria als carrers Carme i Nou.

La Junta de Govern Local va aprovar la compra de les jardineres i ara s’ha adjudicat el subministrament de la decoració, les flors, per un valor de 17.7043 euros amb IVA. La plantació anirà a càrrec de les servei municipal de Jardineria. Pel que fa al tipus de flors que es plantaran a les jardineres aèries, amb la finalitat de decorar els carrers de les Borges, s’ha optat per un element decoratiu floral que pugui penjar del test, ja que aquest estarà col·locat al mig de la farola, i seran geranis d’heura, també anomenats ‘gitanillas’.

Reg i fàcil replantació
Per a regar els geranis d’hedra, com que les jardineres estaran instal·lades a les faroles, als carrers Nou i Carme el servei municipal de Jardinera regarà amb un tractor des d’on surt l’aigua amb una mànega tipus pal llarg, per arribar a les plantes penjades; i per a regar les jardineres de l’avinguda Francesc Macià, es farà una instal·lació per dur l’aigua fins a les faroles on hi ha les jardineres. La previsió és que tant la plantació de les ‘gitanillas’ com del reg estigui acabada a final d’agost o principis de setembre.

Val a dir que les 11 jardineres també tenen un dipòsit d’aigua i un substrat especial que ajuda al manteniment de les flors i, en el cas de que la planta es mori, les jardineres duen una plataforma que es pot canviar treure , i tornar a plantar. 

Infolleida