Les Borges recorda de manera unitària a Francesc Macià

25/12/2016

En el 83è aniversari de la mort del president Francesc Macià, les Borges Blanques li ha retut homenatge. En aquesta ocasió, però, és la primera vegada que Ajuntament, partits i entitats ho fan de manera conjunta.

Les Borges Blanques ha acollit, com cada any, l’acte de commemoració de la mort del president Francesc Macià. Enguany, però, ha estat la primera vegada que Ajuntament, partits i entitats de la societat civil han homenatjat l’Avi de manera conjunta.

Aquest Nadal fa 83 anys de la mort de Macià, com s’ha recordat als parlaments de l’acte, en què han intervingut l’alcalde, Enric Mir, i membres de les formacions polítiques que juntament amb el PDECAT integren el consistori borgenc, ERC i la CUP. La intenció és que en properes edicions l’acte es vagi consolidant com un referent a nivell nacional.

L’historiador local Marc Macià ha fet un repàs de la trajectòria personal i política del president, del que ha destacat la seva vinculació amb les Borges i la passió que hi despertava. En la majoria dels parlaments, s’ha vinculat la valentia política de Macià amb el context actual que viu Catalunya. A l’acte hi han assistit una vuitantena de persones.