Les Borges renova els indicadors del Memorial Democràtic

11/01/2019

Els monòlits recorden els tràgics successos de la Guerra Civil i es van instal·lar l’any 2008

L’Ajuntament de les Borges ha restaurat les plaques commemoratives dels tretze monòlits ubicats en diversos carrers de la ciutat, que recorden els tràgics successos de la Guerra Civil, i que es van instal·lar l’any 2008 a la capital, dins de les actuacions del Memorial Democràtic de Catalunya.

En concret, aquests espais de memòria, que commemoraven el 70è aniversari dels bombardejos a les Borges Blanques, inclouen un conjunt de fotografies antigues i un text que descriu el que va succeir a la ciutat durant la Guerra Civil. Darrerament, es donava la circumstància que els cartells informatius, impresos en paper i coberts amb una placa de metacrilat, havien quedat malmesos a causa de les inclemències meteorològiques fruit del pas del temps després d’una dècada des de la seva instal·lació.

Els nous rètols són més resistents, estan fets d’alumini i inclouen el text gravat a la mateixa placa. Al llarg d’aquesta setmana els membres de la brigada municipal de les Borges estan canviant tots els indicadors que estaran llestos la propera setmana, abans de l’inici de la 56a edició de la Fira de l’Oli i les Garrigues.


Infolleida