Les Garrigues commemora el 25N-Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones

25/11/2022

Amb la lectura del manifest institucional al Consell Comarcal i la presentació de la campanya “A les Garrigues cap agressió sense resposta”

El Consell Comarcal de les Garrigues ha commemorat avui el 25N-Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones amb la lectura del manifest institucional davant la seu de l’ens comarcal a les Borges Blanques, a càrrec de Jaume Setó, president del Consell Comarcal; Anna Feliu, alcaldessa de l'Albi; Cristina Guiu, tècnica del Servei d'Atenció i Informació a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal, i Laia Arbós, tècnica de Creu Roja Garrigues.

A més, s'ha donat a conèixer la campanya de sensibilització que l'Àrea d'Igualtat del Consell Comarcal ha elaborat per aquest 25N titulada “A les Garrigues cap agressió sense resposta”, que té com a objectiu confeccionar material de sensibilització i informació que la ciutadania trobarà en els punts liles ubicats en l’oci nocturn. El projecte ha estat finançat per la Diputació de Lleida i el Departament d'Igualtat i Feminisme de la Generalitat de Catalunya.

Des de l’any 2019, el Consell Comarcal compta amb dues carpes per ser visibilitzades en els espais d’oci i festes, amb la finalitat d’erradicar les agressions sexistes i sexuals per mitjà d’una intervenció col·lectiva. Aquest espai, anomenat Punt Lila, és un espai de seguretat per a la prevenció de l’assetjament, l’abús i les agressions sexuals i masclistes en espais públics d’oci, i a la vegada un punt d’assessorament, sensibilització i actuació contra el sexisme.

Aquestes carpes són itinerants per la comarca i se cedeixen des del Consell Comarcal als ens locals, entitats i associacions que les sol·licitin. L’ens comarcal s’encarrega de facilitar, juntament amb la carpa, el material de sensibilització de la campanya “A les Garrigues cap agressió sense resposta”.

La importància de la seguretat en l’espai públic és cabdal si es volen garantir els drets més fonamentals de la ciutadania i és per aquest motiu que des del Consell Comarcal es demana la participació en aquesta iniciativa als ens locals, entitats i associacions per aconseguir plegats i plegades que els espais d’oci arribin a ser algun dia espais lliures de violències masclistes.

En paral·lel, la tècnica del SIAD del Consell Comarcal i tècniques de l'Oficina Jove de les Garrigues han visitat aquests dies els centres d’educació secundària de la comarca per fer una dinàmica de sensibilització a l’hora del pati.

Infolleida