Llum verda a l’expropiació de terrenys per ampliar l’abocador comarcal de les Borges Blanques

19/12/2016

144.000€ són els que pagarà el Consell Comarcal de les Garrigues per ampliar l'abocador de les Borges Blanques. La compra  de terrenys es farà abans d'acabar l'any i l'ampliació, tal i com estava previst, es farà cap a l'oest.

El Consell Comarcal de les Garrigues ha aprovat la compra de terrenys per poder ampliar l’abocador comarcal de les Borges Blanques per un import de 144.000€. Es pretén fer l'adquisició de les finques abans de finals d’any per tal d'iniciar els tràmits d’adjudicació dels treballs durant els primers sis mesos del 2017.

L’ampliació de l’abocador es farà cap a l’oest, cap al municipi de les Borges Blanques. Aquest fet ha suposat l’abstenció en la votació del grup d’Esquerra Republicana, ja que consideren que atansar l’abocador cap al municipi és un error. Tot i això, entenen la necessitat urgent de fer aquesta ampliació. 

L’ampliació de l’abocador és una solució intermèdia mentre s’espera que es faci una planta de triatge a Castellnou de Seana, on es portaran els residus de les Garrigues.

Mariona Rebull i Martí