Obert el termini per participar a la tercera edició del projecte Oliverart 2020 del Centre de l’oli de la Granadella.

12/12/2019

La finalitat és crear un espai d’art a cel obert de diàleg entre art i natura, i exposicions temporals

El Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya (CCOC) de la Granadella obre el termini per a la presentació de projectes artístics a la tercera convocatòria “Oliverart 20” que ompliran la sala d'exposicions temporals durant l'any 2020. Aquest any també s’obre una segona modalitat de participació amb la possibilitat de presentar obres d’art susceptibles de ser instal·lades de manera permanent al Mirador del Coll de Bovera.

Respecte a aquesta segona modalitat la passada edició es van presentar set obres, van arribar propostes tant de Catalunya com de l’Estat Espanyol, i es van seleccionar dues obres, les dels artistes de Land Art, Sergi Quiñonero i Cristian Gil, que es van inaugurar el passat  9 d’agost. Aquestes intervencions artístiques són les primeres del nou passeig escultòric a l’aire del municipi.

Els projectes seleccionats per a la sala d’exposicions rebran una aportació de 250 euros en concepte d’honoraris d’artista que hauran de cobrir qualsevol despesa que generi l’activitat expositiva. Pel que fa a les obres seleccionades per a ser instal·lades a l’exterior rebran 400 euros per cobrir les despeses de producció i/o instal·lació. 

Els projectes a presentar podran ser de qualsevol disciplina artística com: la pintura, la il·lustració, l’escultura, la fotografia, el videoart o qualsevol forma de creació contemporània i la temàtica haurà de ser referent a conceptes com la ruralitat, la natura, el paisatge o la sostenibilitat del territori.

La presentació de projectes finalitza el 31 de gener de 2020 i està oberta a qualsevol  artista tant de manera individual com en col·lectiu.

El CCOC posa en marxa així un projecte innovador amb l’ambició de consolidar-se a mitjà i llarg termini com un dels espais d’art i natura de referència a Catalunya, i en especial a les Terres de Ponent.

Infolleida