Presenten a la cafeteria Slàvia el llibre ‘Montserrat Roig. La memòria viva’

19/01/2017

L’acte de presentació ha comptat amb l’autora, Aina Torres, i amb l’actuació de la cantautora junedenca Meritxell Gené. El llibre parla de la figura de Montserrat Roig, una “escriptora total”.

Aquest dijous, la cafeteria Slàvia de les Borges Blanques ha acollit la presentació del llibre ‘Montserrat Roig. La memòria viva’, d’Aina Torres. Coincidint amb el 25è aniversari de la seva mort, el 2016, es va publicar aquest llibre, que narra, des de diversos vessants qui va ser i què va fer l’escriptora i periodista  barcelonina Montserrat Roig.

Tal com reflecteix l’obra, i com també ha explicat Torres durant la presentació, a més de la seva qualitat en els articles periodístics i obra literària, Roig era un exemple de compromís en lluites com el feminisme i la llibertat nacional en la seva vida quotidiana. A més, també defensava la importància de recuperar la memòria històrica. En aquest sentit - i també en d’altres- l’obra de Roig és ben viva actualment.

Montserrat Roig va escriure ‘Catalans als camps nazis’, una de les obres en llengua catalana més important sobre l’holocaust nazi. I ho va fer per poder preservar la memòria. Establint un cert paral·lelisme, és per aquest motiu també que Aina Torres ha escrit el llibre sobre Roig, per reivindicar la figura d’una escriptora i periodista clau en la literatura catalana contemporània, polifacètica, amant de la literatura i la seva feina i amb un alt grau de compromís polític i social.