Tensió a l'últim Ple de les Borges Blanques

26/01/2017

Després d’aprovar per unanimitat les dues mocions presentades a la sessió, s’han viscut  moments de tensió al Ple de les Borges arran de les emissions de fums de dues empreses del municipi i de l’acusació per part de l’alcalde de les Borges als grups d’ERC i la CUP de ser els responsables de la denúncia que se li ha interposat pel presumpte subministrament de gasoil a l’Ajuntament

Aquest dijous, el Ple de l’Ajuntament de les Borges Blanques ha aprovat per unanimitat les dues mocions presentades a la sessió: una, impulsada per l’equip de govern, de suport al Pacte Nacional per una Societat Digital a Catalunya i l’altra, que ha presentat Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), referent als beneficis fiscals en l’Impost de Béns Immobles de les autopistes de peatge.

Ha estat en el torn de precs i preguntes quan s’han viscut els moments de més tensió de la sessió, sobretot en referència a la denúncia interposada a Fiscalia contra l’alcalde Enric Mir pel presumpte subministrament de gasoil de la seva empresa a l’Ajuntament. En aquest sentir, Mir ha acusat els partits de l’oposició, ERC i la CUP, d’estar al darrere d’aquesta denúncia anònima, cosa que ambdós grups han negat.

Finalment, una altra qüestió que ha aixecat polèmica ha estat les queixes sobre les emissions de fums de les empreses Griñó-Trans i Baró Grup. En referència a aquest punt, després de l’exposició de l’empresari de Baró Grup, que ha assistit a la sessió com a públic, l’equip de govern ha sentenciat que l’activitat d’aquestes indústries és totalment legal.