Tracjusa reobrirà el pròxim mes de març

16/01/2019

La planta de tractament de purins Tracjusa de Juneda reobrirà el pròxim mes de març després que el 2014 s’hagués de tancar per les retallades de les primes de retribució del sistema elèctric del govern espanyol.

El pròxim mes de març es preveu que la planta de tractament de purins Tracjusa de Juneda torni a entrar en funcionament. Tracjusa es va tancar el 2014 juntament amb VAG, l’altra planta del municipi, a causa de les retallades de les primes de retribució del sistema elèctric. VAG va poder reobrir-se el 2017 i Tracjusa ho podrà fer després que  a finals del 2018 i, després de més de dos anys de la sentència del Tribunal Suprem que obligava al govern espanyol a recalcular les primes, sortís una nova ordre que canviava la retribució. El president de Gestió Agroramadera de Ponent, Eduard Cau, ha anunciat que s’ha arribat a un conveni amb una empresa perquè gestioni la compravenda de la llum i el gas i així limitar el risc.

Paral·lelament, des del GAP esperen que durant el primer semestre del 2019 s’acabi aprovant el projecte de la Nova Tracjusa, una planta per assecar purins a través de la crema de residus, ja que asseguren, els donaria més seguretat i estabilitat de cara al futur.

Gestió Agroramadera de Ponent, propietària de les dues plantes de tractament de purins i que està formada per 160 ramaders del territori, es va constituir el passat nou de gener en cooperativa.

Mariona Rebull i Martí