Un Festival de Cine Rural aterra a Juneda

10/04/2024

Amb pel·lícules que mostren maneres de veure l’entorn rural

Les Garrigues acolliran un nou festival de cinema. Aquest és el Festival PLA, es durà a terme el cap de setmana del 26 al 28 d’abril a Juneda i s’hi podrà veure una curada selecció de pel·lícules que mostren maneres de veure i viure l’entorn rural. Així doncs, el festival vol crear un marc on s’exalti i es celebri la cultura, per un costat, i la tradició, per l’altra. 

Per a fer-ho, s’han anunciat ja totes les pel·lícules, convidats i activitats que formaran part d’aquesta primera edició. Destaquen en el festival la participació del reputat músic Raül Refree, qui estarà presentant el documental nominat al Gaudí “Muyeres”, del qual és protagonista, i responent les preguntes dels assistents en un col·loqui posterior moderat per la també music Meritxell Gené.

La periodista i comunicadora Txell Bonet també estarà present en el festival moderant el col·loqui posterior a “El mestre que va prometre el mar”, nominada a 5 premis Goya, on l’especialista i professor Sebastià Gertrúdix descobrirà la fascinant història real darrera la pel·lícula.

L’actriu junedenca Alexandra Olmo, una de les protagonistes del popular programa de TV3, “El Llop”, tampoc es perdrà l’esdeveniment, ja que estarà presentant una gala d’inauguració on, després de vàries actuacions musicals, es projectarà l’aclamada “Cinema Paradiso”.

La candidata a l’Oscar “En nombre de la tierra”, l’estrena catalana de “La Suprema” o un homenatge a l’escriptor lleidatà Josep Vallverdú, amb la projecció de varis capítols de la sèrie “Rovelló”, entre altres activitats, tancaran la farcida programació del festival. 

Foto: Festival Pla

InfoLleida