Un grup de colònies abandona el càmping del Vilosell davant del risc d'incendi

23/07/2022

Els 40 nens desallotjats estaran a l'escola de Vinaixa fins dimarts

Quaranta nens d’entre 5 i 10 anys i una desena de monitors de Barcelona acamparan almenys fins dimarts vinent a l’escola de Vinaixa després d’haver de suspendre l’acampada que duien a terme al Vilosell a l’ampliar-se el protocol per risc d’incendi forestal, com va avançar SEGRE ahir. Els responsables del grup es van posar en contacte amb l’ajuntament d’aquest municipi a primera hora de la tarda de dijous, després que els Agents Rurals els comuniquessin que abans de la mitjanit havien d’abandonar el càmping que havien instal·lat al Camí de Llops a l’estendre’s el nivell 3 del Pla Alfa, que prohibeix acampades i rutes de muntanya. Els veïns van mobilitzar una quinzena de vehicles que, amb un minibús del consell comarcal de les Garrigues, van traslladar els petits al recinte escolar de Vinaixa.

El grup, que ha acampat al pati, donarà continuïtat en aquest espai a les activitats que havia programat. També organitzaran jocs a la plaça del poble. Durant aquests dies d’intensa calor, el consistori els ha facilitat un abonament per accedir a les piscines municipals. Per la seua part, el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, va fer ahir una crida a la prudència i a la col·laboració ciutadana per evitar incendis aquest cap de setmana i combatre les temperatures extremes, que superaran els 40 graus a Ponent.

De forma preventiva, i atenent les recomanacions dels Agents Rurals, Llesp ha modificat la tradicional baixada de falles i només manté avui el recorregut infantil dins del nucli urbà. Amb sis comarques lleidatanes en nivell roig per la calor, Sant Romà d’Abella va registrar ahir la segona màxima de Catalunya, amb 40,5 graus. La va seguir de prop Lleida, on els termòmetres de l’estació meteorològica van assolir els 40,4 ºC.

Van completar el rànquing Torres de Segre (39,5 ºC), Tremp (39,2 ºC) i la Pobla de Segur (39,1 ºC).

SEGRE I J. ANDRES