JxCat aconsegueix una ajustada majoria a les Borges Blanques i ERC creix a la comarca

27/05/2019

Amb només 155 vots de diferència respecte a Borges per la República, l’alcalde de la capital, Enric Mir, guanya les eleccions municipals i encadena el seu tercer mandat consecutiu. A la comarca, ERC aconsegueix més de 1.000 vots més que en els anteriors comicis.

Junts per Catalunya ha guanyat les eleccions municipals a les Borges Blanques i, tot i perdre un regidor, Enric Mir serà l’alcalde de la capital de les Garrigues per tercer mandat consecutiu. La seva formació ha estat la més votada però sense tanta diferència com en els anteriors comicis. 

Borges per la República -Som Primàries - AM, que aglutina actuals regidors d’ERC i la CUP, ha estat la segona força a les Borges, amb només 155 vots menys que la formació guanyadora, i ha aconseguit entrar al consistori amb sis regidors. D’altra banda el Partit Socialista s’ha quedat a les portes d’obtenir representació.

En l’àmbit comarcal, Junts per Catalunya s’ha imposat a 12 dels 24 municipis però ha perdut les alcaldies del Cogul i Vinaixa, on s’ha imposat ERC. Els republicans, que han crescut amb més de mil vots a totes les Garrigues, també han guanyat per primera vegada a Arbeca, feu socialista per excel·lència de les Garrigues, aconseguint un resultat històric.

Mariona Rebull i Martí