El singulartraining arrela a les Borges

23/08/2017

El singulartraining és una modalitat d’entrenament basada en el paleotraining i, a diferència de la majoria d’esports, no està pensat per a la competició, sinó exclusivament per millorar la salut. Per això, és apte tant per esportistes que vulguin millorar el seu rendiment com per evitar el sedentarisme. A les Borges Blanques ja fa un any que es duen a terme aquests tipus d’entrenament, i a causa a l’èxit que han assolit, el juny passat es va haver d’ampliar l’oferta amb un grup més.

Tornar als orígens. A grans trets, aquest és l’objectiu de la filosofia paleo. A les Borges Blanques, n’han fet una variant, el singulartraining. Es tracta d’una modalitat d’entrenaments que també es pot combinar amb un canvi d’hàbits alimentaris per millorar el funcionament fisiològic del cos.

A diferència d’altres modalitats que promouen l’activitat física, com per exemple el crossfit, l’objectiu del singulartraining no és la competició, sinó preparar el cos per poder fer exercicis funcionals pels quals estem preparats genèticament, millorant així, també, el grau d'estrés. Aquesta disciplina està pensada tant per esportistes com per persones que no fan cap tipus d’exercici físic.

 

A les Borges, aquests entrenaments van començar fa un any amb un petit grup, i han tingut tant d’èxit que actualment l’oferta s’ha hagut d’ampliar i ja hi ha tres grups que practiquen dues vegades a la setmana aquesta disciplina.

Mariona Rebull i Martí