La 37a Trobada de Gegants de les Borges Blanques comptarà amb Punts Liles

30/08/2019

L'objectiu és prevenir el sexisme, la LGTBIfòbia i actuar davant d'un intent d'agressió

L'Ajuntament de les Borges Blanques i la Comissió de Festes han comunicat que l'organització de la 37a edició de la Trobada de Gegants, Grallers i Correfocs incorporarà Punts Liles durant el desenvolupament de la jornada. Aquesta iniciativa s'ha impulsat amb la voluntat d'assessorar i sensibilitzar a la ciutadania i els participants, així com prevenir el sexisme, la LGTBIfòbia i actuar davant d'algun intent d'agressió masclista. En aquest sentit, totes les colles amfitriones de la festa gegantera de la capital de les Garrigues han rebut formació i els seus caps aniran identificats amb un braçalet lila, igual que alguns membres de la Comissió de Festes.

Aquest any la jornada se celebra el dissabte dia 31 i s'esperen més de 6.000 persones de públic. Tanmateix, ja hi ha confirmades 73 colles i es preveu que hi participin més de 160 gegants vinguts d'arreu dels Països Catalans, juntament amb 3 grups de correfocs: els Diables Borjuts, Diables del Grup Recerca de les Borges i els Diables del Pla de Santamaria. L'esdeveniment cultural començarà amb una plantada de gegants a les 5 de la tarda al carrer Carrasco i Formiguera. D'altra banda, també hi ha confirmats una cinquantena de grups grallers, que iniciaran la cercavila amb els gegants a les 6 de la tarda. El recorregut donarà el tret de sortida al Passeig del Terrall cap al Raval de Lleida, passant pel carrer la Bassa, el carrer del Carme, el carrer Nou i el carrer Carnisseria fins a arribar a la plaça 1 d'octubre del 2017, on es presentaran els gegants i es faran dues ballades.

Pel que fa al recorregut del Correfoc, que s’iniciarà una vegada finalitzi la Trobada Gegantera, està previst que comenci a la mateixa plaça de l’1 d’octubre i vagi cap al carrer del Carme, carrer Nou, l’Església, la plaça i el carrer Abadia, la plaça Anselm Clavé, carrer Hospital, carrer Concepció Soler i torni cap a la plaça de l’1 d’octubre.

Infolleida