La BTT Terra d’Oliveres arriba enguany a la desena edició

25/07/2019

Se celebrarà a Arbeca el diumenge, 8 de setembre i els participants podran optar entre tres recorreguts de 20, 35 i 50 quilòmetres.

La 10a edició de la BTT Terra d’Oliveres s’ha presentat aquest dijous a la Diputació de Lleida. Es tracta d’una marxa que se celebrarà el diumenge, 8 de setembre, a partir de les 9.00 hores. Els participants podran optar entre tres distàncies: la curta tindrà 20 km de recorregut i 250 m de desnivell positiu acumulat; la mitja, 35 km i 700 m de desnivell positiu acumulat; i la llarga, 50 km i 1.000 m de desnivell. El director de la cursa, Marc Ribera, ha destacat que en aquesta edició s’ha reduït lleugerament el quilometratge dels tres circuits amb l’objectiu que en pugui gaudir tothom.

La cursa està organitzada pel Club Ciclista Arbeca amb el suport del Consell Esportiu de les Garrigues, l’Ajuntament de la població i la Diputació de Lleida. Pel que fa als preus de les inscripcions, fins al diumenge, 25 d’agost, és de 20 euros, i a partir del 26, serà de 25 euros. L’organització, que comptarà amb la col·laboració d’uns vuitanta voluntaris, espera uns 250 participants.

La presentació ha comptat també amb la participació del diputat Carles Gibert; l’alcalde d’Arbeca, Sergi Pelegrí; i el president del Club Ciclista d’Arbeca. En la seva intervenció, Carles Gibert ha posat en valor el paper de la cursa com a factor de promoció d’alguns dels elements més característics del territori i de la vila d’Arbeca com són “l’oli i l’oliva arbequina”, motiu pel qual ha expressat el suport de la Diputació de Lleida a la cita. Per la seva part, Sergi Pelegrí ha felicitat el club pels deu anys d’història de la cursa i pel “creixement constant”.

Un altre dels atractius de la marxa és la vuitena Fira de la BTT, un punt de trobada per a tots els aficionats de la bicicleta on poder conèixer productes, rutes organitzades pel Pirineu, o les novetats del sector, entre d’altres. Aquest espai s’ubicarà, com la sortida i l’arribada de la marxa, al Camp d’Esports Ramon Bellmunt, on també es farà un sorteig de material esportiu.

Tots els participants podran gaudir d’avituallaments líquids i sòlids en ruta, cronometratge de temps, servei de dutxes, esmorzar i la bossa del corredor amb diferents obsequis, entre ells una motxilla “camelback”. A més de trofeus pe rals primers classificats.

Enguany, la marxa també s’ha sumat al projecte Identitat Escolpida de l’Associació Espanyola Contra el Càncer. 

Infolleida