Bonificar el tram de l’AP-2 de les Borges a Lleida, una prioritat

13/11/2018

La plataforma “Prou morts  a l’N-240 s’ha reunit aquest dilluns amb el Secretari d’Infraestructures i Mobilitat del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Isidre Gavín. En la trobada s’ha establert com a prioritat ampliar el desviament obligatori i bonificat als vehicles pesants de les Borges Blanques fins a Soses. A més a més, Gavín ha assegurat que a partir de dimarts o dimecres, els camions també podran accedir als desviaments en el mateix sentit de la marxa, una de les reivindicacions del sector del transport.

El Secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, ha assegurat que prohibir el pas de camions per l’N-240 entre les Borges i Lleida i bonificar el tram de l’AP-2 de les Borges a Soses als vehicles pesants és una prioritat per la Generalitat de Catalunya, que està negociant amb el govern espanyol solucions per paliar l’alta sinistralitat de l’N-240.

 

Gavín s’ha reunit aquest dilluns amb una quinzena d’alcaldes i  regidors, membres de la Plataforma Prou Morts a l’N-240 per intercanviar visions i informacions. Aquesta mesura d’ampliació del tram de prohibició de la circulació de camions, segons Gavín, no significa renunciar a altres millores a la carretera com el desdoblament o la creació de rotondes.

 

A més, Gavín ha anunciat que a partir d’aquest dimarts o dimecres els vehicles pesants ja podran accedir als desviaments en el mateix sentit de la marxa per a la càrrega i la descàrrega, una de les reivindicacions dels transportistes. A més, Gavín ha assegurat que la solució definitiva a la problemàtica de l’N-240 és la vinyeta catalana i que la Generalitat ja està treballant en la creació un grup de treball perquè sigui possible a pocs anys vista.

Mariona Rebull i Martí